info@autonovosti.com
moto-gp-šampionat
Moto GPZanimljivosti

Zarada vozača MotoGP šampionata

1.82Kpregleda

Nije malo onih koji se pitaju koliko zarađuju MotoGP vozači, pogotovo u ovoj sezoni. Brojke i te kako variraju, a u najplaćenijih šest se nalaze vozači Movistar Yamaha, Ducati i Repsol Honda timova.

Prema nedavno objavljenom izvještaju, razlike u platama su ogromne između najboljih vozača fabričkih timova i debitanata u premijernoj klasi.

Sama lista donosi grube brojke, u koje nisu uračunati bonusi i nagrade od sponzora.

Prema dostupnim informacijama, Takajaki Nakagami, novi vozač LCR-a godišnje zarađuje oko 250.000 eura, što je otprilike isto koliko zarađuje i Gzavijer Simeon, novi adut Avintije.

Listu 10 najplaćenijih vozača započinje Andrea Janone, koji godišnje kući donese 1,6 miliona eura, dok nešto više od njega zarađuje Kal Kračlou čija godišnja plata iznosi 2 miliona eura.

Danilo Petruči godišnje je plaćen 2,2 miliona eura, dok najbolji debitant prošle sezone, Francuz Žoan Zarko prima 3 miliona eura.

Dugogodišnji vozač Honde, Dani Pedrosa, zarađuje manje od Zarka, ali teško da se plata od 2,6 milion eura može nazvati malom. Kako se bližimo vrhu, srećemo Maverika Vinjalesa, sa zaradom od oko 4 miliona eura.

Ispred njega po zaradi je aktuelni vice-šampion, Andrea Doviciozo, koji se može pohvaliti platom od 5,6 miliona eura.

Njegov klupski drug zarađuje 6,4 miliona eura godišnje. Rosi je na drugom mjestu po primanjima, s 8 miliona eura na godišnjem nivou, dok je Markes najplaćeniji MotoGP vozač, s platom od 9,2 miliona eura.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW