info@autonovosti.com
Komercijalna vozila

Zetor by Pininfarina

515pregleda

Traktori sa svim njihovim priključcima su radne mašine koji su dizajnirani da budu snažni i izdržljivi kroz godine, a fantastični dizajnerski detalji nisu stvar koju bi prvo povezali s njima.

1510-z-pinin-predni-pohled

No, kad vidimo traktor koji je za Zetor dizajnirao italijanski studio Pininfarina, teško je ne osjetiti poljoprivredni duh i želju da ovakvim mašinama krenete u oranje njiva. Firma koja je dizajnirala neke od najpoznatijih Ferrarija sada sa sportskih automobila prenosi neke popularne opise, poput zatamnjenih prozora, prekrasne zakrivljene linije karoserije i sportsku crvenu boju.

1510-z-pinin-zadni-pohled

U Zetoru kažu da bi u svim budućim modelima svojih traktora trebali koristiti dizajnerski smer koji je zadao studio Pininfarina kako bi njihove radne mašine postale puno atraktivnije i modernije, ali pritom zadovoljili sve tehničke zahtjeve.

1510-z-pinin-predobok-l-spo

Ovako dizajniran traktor vjerovatno bi bez većih poteškoća duge radne sate na polju pretvorio u pravi užitak.

 

smagazin.rs
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW