info@autonovosti.com
Aktuelnosti

Zvanično! Novi Renault Clio

962pregleda

Dok Renault i zvanično ne promoviše novu, petu generaciju Clia (šira javnost će ga vidjeti početkom marta na sajmu u Ženevi a očekujemo ga i nešto kasnije na sajmu u Beogradu), stigle su nove fabričke fotografije ovog dugo očekivanog noviteta.

Imajući u vidu da je konkurencija obnovila svoje predstavnike u B segmentu (VW Polo, Ford Fiesta, Citroen C3, Nissan Micra, Suzuki Swift, Seat Ibiza…), kao i skoru premijeru novog Peugeota 208, dolazak novog Clia je bio željno očekivan.

Novi Clio će koristiti unaprijeđenu verziju CMF-B platforme, a zvanični detalji o paleti motora će biti saopšteni kasnije. Ipak, nezvanične informacije kažu da će se u gami između ostalog najvjerovatnije naći i novi 1,0 litarski i 1,3 litarski turbo benzinci, kao i 1,5 litarski dizelaš. Po nekim ranijim najavama, u ponudi će biti samo hatchback karoserija sa 5 vrata. Automobil između ostalog ima i full-LED prednja svjetla i deflekore na blatobranima s ciljem smanjenja potrošnje goriva.

renault clio peta generacija

Što se dimenzija tiče, novi Clio je dugačak 4048 mm što je za 14 mm kraće od prethodnika, ali je automobil ipak prostraniji nego ranije, zahvaljujući i tome što je za 66 mm širi (sada 1798 mm). Takođe je i niži za 30 mm (visina je 1440 mm), dok je prtljažnik povećan sa 300 na 391 litar.

U ponudi će i dalje biti luksuzna verzija Clio Initiale Paris, a novost predstavlja R.S. Line paket koji zamjenjuje dosadašnji GT Line. Clio R.S. Line dolazi sa elementima inspirisanim Renault Sport odeljenjem, što podrazumijeva saćastu masku, 17-inčne alu točkove, drugačiji uzgled branika, sportska sjedišta, nove pedale, kao i sportski volan sa kožom, crvenim šavovima i R.S. logom.

Sem ovih regularnih verzija, novi Clio će opet biti dostupan i u sportskoj RS varijanti (sa 1,6 ili 1,8 litarskim motorom), a nezvanično se pominje i mild hybrid verzija, kao i Clio plug-in hybrid (ovaj poslednji se očekuje 2020. godine).

Slike i video unutrašnjosti možete pogledati u ranije objavljenom članku.

 

autoblog.rs

 


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW