info@autonovosti.com
Moto GPSport

Audi dovodi Lorenca u Ducati

587pregleda

Đakomo Agostini, petnaestostruki svjetski šampion, otkrio je u intervjuu datom italijanskom listu ‘’Kvotidijano’’ izuzetno uzbudljiv podatak.

Naime, Agostini je otkrio da je upoznat sa ponudom koji je Audi uputio Horheu Lorencu. On je naziva “super ponudom”, a ako se pitate otkud njemačka kompanija u MotoGP igri, to je zato što je vlasnik Ducatija.

Jorge-Lorenzo-Contract-Yamaha

Međutim, Italijan nije želio da dajke predviđanja o tome hoće li Lorenco prihvatiti ponudu, ali je naglasio da čitav posao zavisi od procjene španskog vozača vezane za potencijal koji Ducati ima. S jedne strane bi imao veću platu od sadašnje, ali bi definitivno imao slabiju mašinu.

Podsjećamo vas da su sve glasnije priče o mogućem Lorencovom prelasku u Ducati, pogotovo jer je Rosi već potpisao novi ugovor, dok Lorenco još uvijek razmatra ponudu.

Kao ključni faktor u mogućoj odluci da promijeni sredinu, navodi se odnos među Yamahinim dvojcem. Da li će to, uz Lorencovo samopouzdanje i primamljivu ponudu biti dovoljno da se “preseli” u Borgo Panigale?

Odgovor uskoro očekujemo.

 

moto-berza.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW