info@autonovosti.com
Novosti

AUDI noviteti za 2019. godinu

412pregleda

Audi je na jednoj prezentaciji objavio i listu svojih noviteta za 2019. godinu, od koji su neki već predstavljeni (kao što su električni e-tron ili SQ2) ali većinu tek očekuje promocija. Prvi kvartal je dakle rezervisan za tržišni start modela e-tron i SQ2, kao i obnovljenih verzija R8 i TT, dok nas u drugom kvartalu očekuju novi A6 Allroad, RS5 Sportback i obnovljeni TT RS.

Kao i ranije, i novi A6 Allroad je baziran na karavanskom A6 Avantu, uz povišeni klirens i zaštitne elemente, kao i gamu motora u kojoj će biti 3.0 TFSI V6 sa 250 kW/340KS i 500 Nm kao i 3.0 TDI V6 sa 210 kW/286KS i 620 Nm.

Obnovljeni TT RS će dobiti novi prednji branik, revidiranu prednju masku, sportskije pragove i dotjerana zadnja svjetla, kao i 2,5 litarski turbo petocilindraš (ostaje da se vidi da li će dobiti nešto više snage u odnosu na sadašnjih 400KS i 480 Nm).

U trećem kvartalu dolaze novi crossover Q4, pa RS 7 Sportback, Q5 e-tron i A7 e-tron, kao i obnovljene verzije modela A4 i Q7. U poslednjem, četvrtom kvartalu stižu potpuno nova generacija A3, sportski RS 6 Avant i RS Q3, kao i A8 L e-tron i e-tron Sportback.

Što se tiče sportskih RS 6 i RS 7 modela, pod njihovom haubom bi trebalo da se nađe 4,0 litarski twin-turbo V8 motor sa 445 kW/605KS i 800 Nm.

autoblog.rs

 


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW