info@autonovosti.com
Bentley EXP 10
AktuelnostiNovosti

Bentley EXP 10 Speed 6 ulazi u proizvodnju

1.01Kpregleda

Bentley već nekoliko puta pominje mogućnost kupea sa dvoje sjedišta, a izgleda da će se i pokrenuti proizvodnja… A to je Bentley EXP 10 Speed 6

Bentley EXP 10

Prve priče su bile da Bentley kreće sa razvijanjem drugog SUV modela, prije ostalih automobila, ali potencijal ovog automobila je izgelda prevagnuo. Keniv Rose, član odbora je rekao za Top Gear:

Bentley EXP 10

“Da li da idemo sa novim modelom je uvjek odluka koja se donosi kroz tri pitanja. Da li ima mjesta na tržištu, da li postoji sličan, a jeftiniji model od kojeg možemo da preuzmemo kupce i da li taj model možemo da pretvorimo u Bentley? Sa modelom EXP 10 nema sumnje, odgovor je da”.

Bentley EXP 10

Za sada, kompanija koja je dio VW grupe još nije dobila zeleno svjetlo, a Rose je već otkrio neke detalje, što znači da je razvoj već u završnim fazama. Ukoliko bude krenuo u proizvodnju, dolaziće sa VW platformom, sa pogonom na zadnje ili sva 4 točka.

Bentley EXP 10

Ista platforma je razvijena za narednu generaciju Panamere, a koristiće je i drugi modeli Bentley-a, tako da se očekuje da EXP 10 ne dođe prije nego što gore pomenuti modeli budu na tržištu.

Bentley EXP 10

“Exp 10 će koristiti MSB platformu iz Porsche-a”, objasnio je Rose. “Bili smo uključeni u razvoj te platforme. MSB će biti osnova za GT, Spur i EXP 10 modele. Prednost je što možemo da menjamo prednji, zadnji i srednji dio”.

Bentley EXP 10

S obzirom da će biti ispod continental GT modela, to bi značilo i manju cijnu, ali je Rose rekao “da će automobil biti manji, ali ne i jeftiniji od Continentala”.

autoexclusive

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW