info@autonovosti.com
NovostiSport

Elen Lor, jedina žena DTM pobjednik, trkaće se u Naskar Euroseriji 2019.

Ellen Lohr. (Bergischer Löwe, Zolder, 10.04.1994).
662pregleda

Njemica Elen Lor, jedina dama osvajač DTM trke u istoriji, vraća se aktivnom takmičenju u ovoj godini, u cjelosezonskom nastupu u Naskar Euroseriji.

Pilotesa iz Menhengladbaha nastupaće za austrijsku ekipu Df1 rejsing za volanom #99 Ševroleta Kamaro na svih 13 rundi šampionata.

“Direktor ekipe Norbert Valhofer dao mi je ponudu u pravom trenutku”, rekla je Lorova, koja je 2016. otišla u takmičarsku penziju poslije pet sezona provedenih u Evropskom šampionatu u trkama kamiona.

“Na Zolderu sam pogledala Naskar Euroseriju i sve se uklapa. Trkački gen i strast nikada ne umiru.”

Lorova je dodala da joj se dopada trkanje stare škole koje je vidjela na belgijskom autodromu, gdje je startovalo čak 30 automobila od 400 KS pokretanih V8 motorima.

“Ovdje mora mnogo da se radi u automobilu, a meni se to dopada. Naravno, od nekoliko faktora zavisi šta ćemo postići. Tim će dati sve od sebe, što se već pokazuje. Tokom zimske pauze automobili su bili na probnim stolovima, a sada i generalno sređuju”, dodala je 53-godišnja Njemica, kojoj je plasman na podijumu dugoročni cilj u šampionatu.

“Svakako neću od starta uspjeti da držim tempo najbržih, to bi bilo čudo, ali jasno je da postoji ambicija da budemo na vrhu. U suprotnom, ovo ne bih ni radila i zato sam potpisala višegodišnji ugovor.”

Elen Lor za sobom ima 31-godišnju profesionalnu karijeru u auto-sportu, čiji je najzapaženiji period u razdoblju od 1991. do 1996. provela u DTM/ITC seriji vozeći Mercedese. U 1992. postala je prva i do danas jedina žena koja je osvojila DTM trku. Istorijski datum bio je 24. maj, kada je trijumfovala na prvoj trci na Hokenhajmringu, ispred kolega iz Mercedesa Bernda Šnajdera i Kekea Rozberga.

Lorova se kasnije posvetila drugim turing takmičenjima, Dakar reliju i trkama kamiona.

Prve testove sa Ševroletom ona će izvesti u februaru, a sezonu će otvoriti trke u Valensiji 13. i 14. aprila. Na kalendaru 2019. su i posjete autodromima Frančakorta, Brends Heč, Most, Venrej (jedini oval), Hokenhajmring i Zolder.

Evropska Naskar serija osnovana je 2008. godine, a od 2012. održava svoja takmičenja pod zvaničnim patronatom centrale Nacionalne asocijacije trka stok automobila.

Kako će se u Euroseriji 2019. u punom angažmanu trkati i bivši F1 šampion Žak Vilnev, organizator predstojeću sezonu najavljuje kao najnestrpljivije iščekivanu u istoriji kategorije.

 

serbiaring.com


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW