info@autonovosti.com
Firebird TT Concept
Koncepti

Firebird TT Concept

1.31Kpregleda

Da duh legendarnog Pontiaca još uvijek živi, uprkos tome što je kompanija ugašena prije nekoliko godina, potvrđuju i brojni entuzijasti i njihove kreacije, kao što je ovaj Firebird TT Concept.

Firebird TT Concept

Na žalost svih ljubitelja američkih automobila, a naročito onih muscle modela, marka Pontiac već nekoliko godina više „nije u životu“, nakon velike „čistke“ u okviru General Motorsa, kada je giganta, nakon proglašenja bankrota, spasila američka država.

Firebird TT Concept

No, entuzijasti se ne mire sa činjenicom da kompanija – začetnik muscle car ere više ne postoji, te na sve načine pokušavaju da, ako ništa drugo, a ono naprave neke virtuelne modele koji bi nastavili tradiciju i duh Pontiaca.

Firebird TT Concept

Tako je dizajner Kasim Tlibekov prikazao svoju novu „kreaciju“ pod nazivom Firebird TT Concept – modernu interpretaciju „muscle“ automobila. Kao osnova za digitalni TT Concept poslužio je model Firebird iz 1969. godine.

Firebird TT Concept

Renderi su toliko dobro urađeni, da je zaista teško „provaliti“ da li je riječ o virtuelnom ili realnom automobilu. Naravno, što se tiče pogonske jedinice, tu već fanovima puštamo da maštaju o nekom moćnom V8 agregatu, po mogućstvu sa kompresorom i nekih 500-600 „konja“ na zadnjim točkovima.

Firebird TT Concept

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW