info@autonovosti.com
kawasaki j125
Motocikli

Kawasaki J125

482pregleda

Manje od godinu dana je prošlo od lansiranja prvog Kawasakijevog skutera, J300, a već je predstavljen i novi – J125.

Oktriven početkom sedmice u Španiji, J125 dolazi u mnogome inspirisan modelom J300, što je i te kako primjetno u njegovom izgledu.

kawasaki j125

Pokreće ga novi jednocilindarski četvorotaktni agregat sa vodenim hlađenjem, zapremine 125 kubika, koji proizvodi 14 KS i 11,5 Nm maksimalnog obrtnog momenta. J125 je težak 182 kilograma, a direktni tržišni rivali će mu biti Suzuki Burgman i Yamaha X-Max 125.

kawasaki j125

Ispod sjedišta ima pregradu dovoljno veliku da se u nju stavi jedna full-face kaciga, dok na prednjoj strani ima mali pretinac. U standardnoj opremi će se naći ABS i sistem paljenja sa zaštitom od krađe.

Dolazak na druga tržišta se očekuje već početkom 2016. godine, a tačni planovi kompanije za ovaj model, kao i cijena, još uvjek nisu poznati.

moto-berza.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW