info@autonovosti.com
Video

Kraljevski off-road!!! Rolls-Royce Cullinan u akciji (VIDEO)

639pregleda

Do sada ste vjerovatno čuli za prvi SUV model koji nam stiže od najpoznatijeg britanskog proizvođača luksuznih automobila Rolls-Royce-a, koji nosi ime Cullinan, koje je dobio po najvećem nebrušenom dijamantu ikada iskopanom. Prvi Rolls-Royce SUV je kao što se može očekivati napravljen u skladu sa filozofijom kompanije. Luksuz, udobnost, ekskluzivnost.

Sve ovo dolazi sa velikom cijenom, tako da primjerci u zavisnosti od opreme i opcija koštaju od nekih 250.000 eura pa naviše. Sve je na tome šta klijent želi. Ispod haube se nalazi V12 motor, zapremine 6,75 l koji razvija 563 konjske snage i obrtni momenat od 800 Nm.

Sa svim ovim navedenim ne bi očekivali da neko zaista provoza Cullinana po pravoj off-road stazi. Ali neočekivano se i desilo u Americi. Na stazi u Teksasu testirane su terenske performanse ovog ultraluksuznog i ultraskupog “terenca”. Kako se Cullinan pokazao pogledajte u videu.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW