info@autonovosti.com
AktuelnostiNovosti

Kreće akcija “Pojas za sve”….

747pregleda
Akcija „Pojas za sve“ počinje sjutra; posebna pažnja će biti posvećena pravilnom prevoženju djece u vozilima.

Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora policije opšte nadležnosti će od sjutra, pa narednih petnaest dana, u saradnji sa Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore, sprovoditi kampanju „Pojas za sve“.

Akcija „Pojas za sve“ ima za cilj podizanje svijesti građana o važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima prilikom učešća u saobraćaju, što predstavlja zakonsku obavezu. (to znači da inače Policija samo kad su akcije u pitanju kontroliše da li imate vezan pojas. Što povlači da Van ovih akcija oni krše, tj. ne sprovode zakon)…

Važno je reći da se korišćenjem sigurnosnog pojasa u vozilima, shodno analizama, smanjuje rizik po život putnika za 50%.

Ova kampanja, koju saobraćajna policija sprovodi periodično, ima i preventivnu i represivnu komponentu. Preventivna se ogleda u ukazivanju na važnost poštovanja ovog saobraćajnog pravila, što će između ostalog biti urađeno i emitovanjem edukativnog spota „Pojas za sve“ u medijima.Represivne mjere i radnje biće sprovođene prema licima koja ne budu koristila sigurnosni pojas shodno zakonu, a posebna pažnja će se posvetiti prevoženju djece u vozilima na pravilan način kako bi kategorija najmlađih učesnika u saobraćaju bila što više zaštićena.

Akcija „Pojas za sve“ trajaće od 15. juna do 01. jula 2018. godine. Onda nećete morat više da vezujete pojas….

Nakon završetka kampanje saobraćajna policija će analizirati rezultate postignute u periodu njenog sprovođenja koji će biti uzeti u obzir prilikom planiranja i sprovođenja aktivnosti na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW