info@autonovosti.com
Caffeine Custom Honda CB750
Motocikli

Caffeine Custom Honda CB750

633pregleda

Caffeine Custom je radionica koja dolazi iz zemlje kafe i donosi jedan odličan cafe racer model. Ovaj CB750 savršenih proporcija dolazi s juga Brazila, a djelo je pomenute radionice, koju su prije četiri godine osnovali Bruno Košta i Tijago Zili u mjestu Kašijas do Sul.

Caffeine Custom Honda CB750

Motocikl – nazvan „The Mighty Four“ – je svoj život počeo kao jubilarna ograničena serije Honde CB750 iz 1979. godine, a prešao je oko 12.900 kilometara. Radovi na njemu su trajali osam mjeseci, a finalna kreacija je mogla da se pohvali izuzetno atraktivnim izgledom.

Kako su na raspolaganju imali pravi klasik, momci iz Caffeine Custom radionice nisu željeli da pretjeraju sa modifikacijama. „Glavni cilj nije bio da napravimo novi stil, već da maksimalno iskoristimo ono što ovaj model već ima u ponudi, a to je njegov četvorocilindarski agregat zapremine 750 kubika“, izjavio je Bruno.

„Željeli smo na napravimo autentični kafe rejser, kombinujući klasični stil sa elegantnim i minimalističkim dizajnom.“ U tome su definitivno i uspjeli.

Caffeine Custom Honda CB750

Radovi su počeli s „finim podešavanjima“. Prvo je spušteno prednje ogibljenje, a zatim su stavljene nove 18-inčne Comstar felne, dok je izbor pneumatika pao na Firestone Champion Deluxe. Zatim je stavljen novi podram, kao i ručno napravljeni zadnji poklopac, a tu je i sjedište od alkantare.

Ispod sjedišta su skrivene ključne elektronske komponente: Motogadget jedinica i mala litijum-jonska baterija. Cjelokupne instalacije su sređene, a pozadi je stavljeno LED zadnje svjetlo. Naprijed su nove Biltwell ručice, Motogadget dugmići i indikatori promjene pravca, dok je brzinomer jednostavna analogna jedinica. Originalni bočni paneli se nisu zadržali na novoj kreaciji, ali je rezervoar ostao, zajedno sa aluminijumskim poklopcem, na kojem je samo dodat logo radionice.

Ostatak kreacije predstavlja kombinaciju prelijepo restauriranih originalnih djelova i suptilnih promjena. Kako je agregat imao malo kilometražu, ništa na njemu nije rađeno osim čišćenja i nove mat crne boje. Tu je 4-u-1 izduvni sistem od nerđajućeg čelika, sa ručno pravljenim prigušivačem. Kočnice su fabričke, dok su prednji blatobran i far potpuno novi. The Mighty Four je definitivno pravi primjer zbog čega je CB750 toliko voljen na „custom“ sceni.

 

moto-berza.com

 


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW