info@autonovosti.com
Video

Mercedes muzej u Štutgartu (VIDEO)

1.09Kpregleda

Na devet spratova ovog zdanja smješteno je 160 automobila iz istorije Mercedesa, od samih početaka 1886, pa do modernih vremena.

U Njemačkoj je sjedište nekoliko velikih auto-kompanija sa veoma bogatom istorijom, a svi oni imaju i svoje muzeje. Uz BMW-ov i Porscheov, muzej Mercedes-Benza u Štutgartu vjerovatno privlači najviše pažnje zaljubljenika u automobile. Prostire se na devet nivoa i sadrži 160 eksponata iz različitih razdoblja ovog njemačkog proizvođača, uključujući i trkačke automobile i F1 bolide iz bogate takmičarske istorije Mercedesa.

U muzeju sa takođe nalazi arhiva originalnih tehničkih crteža i ostala dokumentacija o modelima ove čuvene marke. Tu su i knjige narudžbina vozila koje datiraju čak od 1886. godine, odnosno od samih početaka kompanije.

Za one koji nisu u prilici da uživo posjete ovu automobilsku instituciju, na sajtu postoji virtuelna tura, a dio atmosfere iz muzeja možete osetiti u videu iznad.


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW