info@autonovosti.com
IDENTITY
Formula 1

Renault F1 bolid

373pregleda

Francuski brend se vraća u samostalno takmičenje poslije 4 godine i sada otkriva svoj Renault F1 bolid za narednu sezonu… Formula 1 automobil će obuhvatiti njihovu šasiju, kao i postojeći R.E. 16 motor.

IDENTITY

Tokom 2016. godine, Kevin Magnussen i Jolyon Palmer će se trekati za Renault, a Esteban Ocon je treći, rezervni vozač.

Renault-Nissan partner – Infiniti je takođe potvrđen kao primarni partner za Renault F1 tim, što ostavlja Red Bull racing bez jednog od glavnih sponzora. Debitovanje novog F1 automobila je stiglo u isto vrijeme, kada je direktor Carlos Ghosn najavio dva nova stuba francuske kompanije i njihove performace divizije.

 

IDENTITY

Renault Sport se sastoji od Renault Sport Racing i Renault Sport Cars. Prvi će voditi sve aktivnosti kompanije koje se tiču sporta, kao što je Formula 1, Formula 2.0 i Renault Sport R.S.01 Trophy.

renault-f1-2016-autonovosti.me-4

Renault Sport Cars će biti odgovoran za modele visokih performansi na ulici, kao što je Megane RS i Clio RS.

autoexclusive.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW