info@autonovosti.com
Video

Renault Megane RS Trophy-R je najbrži serijski automobil sa prednjim pogonom na Nirburgringu (VIDEO)

393pregleda

Renault je saopštio da je njihov novi Megane RS Trophy-R postavio novi rekord za serijske  automobile sa prednjim pogonom na Nirburgringu

Renault Mégane R.S. Trophy-R 2019

Megane RS Trophy-R je Nirburgring prešao za 7 minuta i 40.10 sekundi, dok je dosadašnji rekord držala Honda Civic Type R sa vremenom od 7 minuta i 43.80 sekundi.

Renault Mégane R.S. Trophy-R 2019

Zvanična promocija Megana RS Trophy-R će biti održana tokom predstojećeg F1 vikenda za VN Monaka, uz najavu da će njegova prodaja startovati kasnije ove godine. Cijena još nije saopštena, a biće napravljena ograničena serija od “nekoliko stotina primjeraka”.

Renault Mégane R.S. Trophy-R 2019

Za sada je poznato da Megane RS Trophy-R pokreće isti 1,8 litarski turbo benzinski motor sa 300KS kao i Megane RS 300 Trophy, ali je Megane RS Trophy-R od njega lakši za 130 kg. Sem manje težine, Megane RS Trophy-R odlikuju i unaprijeđena aerodinamika, kao i dotjerana šasija.

Renault Mégane R.S. Trophy-R 2019

Na kraju, dio paketa čine i Akrapovič izduvni sistem, Brembo kočnice, Bridgestone gume i Öhlins amortizeri.

 

autoblog.rs

 

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW