info@autonovosti.com
Ostalo

Singapur će zabraniti privatne automobile na svojim putevima

759pregleda

Singapur, koji spada u najskuplja mjesta na svijetu kada je u pitanju kupovina vozila, zabraniće privatne automobile na svojim putevima naredne najmanje dve godine.

Broj novih vozila u Singapuru biće smanjen sa prošlogodišnjih 0,25 odsto na nulu u februaru, saopštile su vlasti tog grada-države, dodajući da razmatraju novu investiciju u mrežu javnog prevoza vrijednu više milijardi dolara.

Ta mjera, koja predstavlja nastavak stroge kontrole vlasništva vozila u Singapuru, biće revidirana 2020. godine, piše agencija Frans pres.

Stroga pravila kada je u pitanju posjedovanje vozila u Singapuru omogućila su tom gradu-državi sa 5,6 miliona stanovnika da izbjegne prevelike gužve u saobraćaju sa kojima se suočavaju drugi azijski gradovi.

Vlasti Singapura uvele su posebne sertifikate koji važe 10 godina, a koje je neophodno kupiti uz automobil, čime je, na primjer, cijena prosječnog sedana skoro učetvorostručena u Singapuru poredeći sa cijenom u SAD, i iznosi više od 110.000 singapurskih dolara (80.000 američkih dolara).

Uprkos tome, više od 600.000 privatnih automobila bilo je na ulicama Singapura krajem 2016. godine.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW