info@autonovosti.com
AutobusiKomercijalna vozila

VAN HOOL EX – Iz Makednije za Evropu

796pregleda

Godinu dana nakon predstavljanja autobusa Van Hool EX, belgijski proizvođač je već na evropskom tržištu prodao više od 100 vozila koja se proizvode u pogonima u Skoplju. Kupci su iz Belgije, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Švajcarske, te su dali povjerenje ovom jako kvalitetnom autobusu, koji se može koristiti za širok raspon usluga prevoza, od dugih putovanja do međugradskih putovanja i posebnih vožnji.

30_3_15_EX16M04

Prethodno proizvedenim EX15 H i EX16 M nedavno su se pridružila još dva troosovinska autobusa EX serije: EX16 H i EX17 H. Modeli EX temelje se na fleksibilnom modularnom dizajnu koji se može koristiti za izgradnju vozila prema širokom izboru primjene: od udobnih turističkih autobusa sa dvo ili troosovinskih autobusa sa čak do 65 + 1 + 1 sjedištem, velikim prtljažnim prostorom, WC-om, uskim ili širokim srednjim vratima, sa ili bez lifta. EX je pogonjen DAF MX11 Euro6 motorom snage 290kW (394 KS), ili 320kW (436 KS) i sa sveobuhvatnim rasponom sigurnosnih sistema, uključujući EBS3, AEBS, ESC, ABS, ACC i LDW.

15330188137_2b85ba1ebc

Filip Van Hool, predsednik Uprave Van Hool nv, pozdravlja uspješne rezultate: “Iako smo na tržištu autobusa gotovo 70 godina, prepoznajemo kako naši kupci daju povjerenje našim vozilima. A isto vrijedi i za novi segment EX. Posebno smo zadovoljni prodajom na različitim tržištima. Širenje naše EX game dvo ili troosovinskih autobusa leži u podatku da smo sada u mogućnosti ponuditi prvi autobus sa desnim upravljanjem EX za Veliku Britaniju, što je raspon širi i potpuniji te što otvara vrata novim reklamnim mogućnostima.”

15493617936_0ca3fac38d_b

EX je dizajniran i razvijen u Van Hool fabrici u mestu Koningshooikt (Belgija), a proizvodi se u pogonu u Skoplju (Makedonija). Dodaje i kako je neobično da proizvođač autobusa proizvodi novi model u novoj fabrici, na novoj lokaciji u inostranstvu, s potpuno novom radnom snagom te ističe kako su klijenti posebno impresionirani kvalitetom rada isporučenih vozila.

The-new-Van-Hool-EX-interior

Van Hool je, podsjetimo, belgijski proizvođač autobusa, i industrijskih vozila. Firma je osnovana 1947. godine, a velika većina vozila proizvodi se za Evropi i SAD-u. Van Hool ima preko 4800 zaposlenih širom svijeta, od kojih je većina u proizvodnim pogonima u Koningshooikt i Bree u Belgiji, te u Skoplju u Makedoniji.

smagazin.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW