info@autonovosti.com
KamioniKomercijalna vozila

Evropski kamion za 2019. godinu je Ford F-Max

F-Max
7.02Kpregleda

Najnoviji proizvod iz produkcije Ford Trucks, tegljač F-Max proglašen je na 67. IAA Commercial Vehicle Showu u Hanoveru od strane 23-članog stručnog žirija sastavljenog od novinara i izdavača stručnih časopisa iz Evrope za International Truck of the Year 2019.

F-Max

Ford F-Max našao se na prvom mjestu osvojivši 126 bodova ispred Scanie serije L&P  i Volvoa FH/FM koji kao gorivo koristi LNG.

F-Max

Tokom test vožnji u Turskoj, članovi žirija visoko su ocijenili efikasnost i napredne karakteristike, uključujući funkcije Eco-Roll, Adaptive Cruise Control (ACC) i Predictive Cruise Control zasnovan na GPS-u. Takođe, dobro je ocijenjen i novi 6-cilindarski motor zapremine 12,7 litara – Ford Ecotorq Euro 6, koji razvija 500 KS, a uparen je sa 12-stepenim ZF Traxon automatizovanim mjenjačem.

F-Max

Žiri je pozitivno ocijenio kabinu, koja pruža komfor, dobru ergonomiju i prijatno okruženje na dugim putovanjima, unutrašnju visinu od 216 cm kao i ravan pod. Žiri je takođe dobro ocijenio kokpit i digitalne instrumete, kao i platformu za povezivanje ConnecTruck.

F-Max

„Uvođenjem tegljača F-Max, Ford Trucks predstavio je dobro konstruisan tegljač koji će da zauzme značajnu poziciju u dugolinijskom segmentu“ rekao je pored ostalog Gianenrico Griffini, predsjednik žirija za International Truck of the Year prilikom uručivanja ovog prestižnog priznanja Haydaru Yenigunu, generalnom direktoru kompanije Ford Otosan.


Pogledajte i VIDEO:

 

netauto.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW