info@autonovosti.com
KLTV - KIA
Ostalo

KLTV – KIA lako taktičko vozilo

739pregleda

KIA je kod nas poznata kao proizvođač pristupačnih i konkurentnih putničkih automobila. Ono manje poznato je da ovaj korejski proizvođač izrađuje i druge tipove vozila, uključujući i one za potrebe vojske. Na fotografijama možete vidjeti KIA lako taktičko vojno vozilo (KLTV).

KLTV na prvi pogled podsjeća na klona popularnog američkog vojnog terenca Hummera, koji je poznat širom svijeta i koriste ga razne vojske i specijalne snage. KLTV koristi modularnu platformu, što znači da omogućava proizvodnju verzija sa kraćim i dužim međuosovinskim rastojanjem. kao i raznovrsne nadogradnje i konfiguracije.

Sedam tona je maksimalna nosivost KLTV-a. Ispod haube je turbo dizel koji raspolaže sa 25 konja i obrtnim momentom od 500 Nm. Pogon je na sva četiri točka, a prenos je osmostepeni automatik. Savlađuje nagib od 60% i vodu dubine 76cm.


Pogledajte i VIDEO:

 

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW