info@autonovosti.com
Video

G500 4×4² Lord Hans za put oko svijeta (VIDEO)

1.03Kpregleda

Skijaš i automobilski entuzijasta Jon Olsson predstavio je svoj treći projekat za čiju osnovu je iskorišćen Mercedes-Benz G500 4×4².

G500 4×4² Lord Hans

Nakon što je svijet vidio Olssonov strašni Audi RS6 DTM i još strašniji Lamborghini Huracan potpomognut mehaničkim kompresorom, poznati skijaš predstavio je svoje novo “čudovište“, a automobil koji je dobio naziv Lord Hans je značajno modifikovani Mercedes-Benz G500 4×4² koji pokreće benzinski motor sa oko 800 konjskih snaga.

G500 4×4² Lord Hans

Za dodatne konjske snage pobrinuli su se u holandskoj tjuning kompaniji Absolute Motors, a pored radova oko motora Mercedesov terenac dobio je i modifikovano oslanjanje, dodatna svjetla, krovni nosač, vitlo za izvlačenje, novi komplet guma koje su optimizovane za najsurovije moguće podloge…

G500 4×4² Lord Hans

Iz Brabusa je “pozajmljen“ usisnik za vazduh s kojim se Lord Hans može voziti i kroz prilično duboku vodu.

G500 4×4² Lord Hans

“Automobil sam nazvao po svom bratu koji voli da istražuje divlje i nepristupačne predjele, a ovakav G bi svakako trebalo da mu bude od pomoći“, rekao je Olsson.

G500 4×4² Lord Hans

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW