info@autonovosti.com
Koenigsegg Jesko - Ocu u čast
Aktuelnosti

Jesko rasprodat za nekoliko dana uprkos cijeni od 2,43 miliona eura

146pregleda

Svih planiranih 125 primjeraka Koenigseggovog novog ultrabrzog modela Jesko, čija proizvodnja počinje početkom naredne godine, već je dobilo svoje vlasnike.

U švedskoj automobilskoj manufakturi imaju razloga za zadovoljstvo, jer su za samo nekoliko dana rasprodali svu planiranu produkciju svog novog ultrabrzog modela Jesko koji je u pretprodukcijskom izdanju publici predstavljen na nedavnom Sajmu automobila u Ženevi.

U Koenigseggu kažu da su 83 primjerka prodata čak i prije samog ženevskog predstavljanja, a nekoliko dana nakon premijere svoje vlasnike su dobila i ostala 42 primjerka automobila čija pojedinačna cijena iznosi 2,43 miliona eura.

Proizvodnja produkcijskog modela Jesko počinje početkom naredne godine, a u Koenigseggu planiraju da prave jedan automobil nedeljno. Kupci će moći da biraju između verzija Track i Top Speed, a egzotični dvosjed će u svakom slučaju pokretati centralno smješteni 5,0 litarski V8 motor koji u kombinaciji s gorivom E85 razvija 1.600 konjskih snaga.

S adekvatnom aerodinamikom karoserije Jesko bi trebalo da “dobaci” do 483 km/h i da bude najbrži automobil koji se može koristiti i na javnim putevima.

autoblog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.