info@autonovosti.com
ducati electric scooter
Motocikli

“Kineski” električni Ducati skuter

1.96Kpregleda

Ducati je potpisao ugovor o saradnji s kineskim proizvođačem električnih skutera i motocikala, kompanijom Vmoto.

ducati electric scooter

Prema ovom ugovoru, kineska kompanija će proizvoditi električni skutere s oznakom italijanskog proizvođača, prije nego što gigant iz Bolonje sam ne krene u proizvodnju.

ducati electric scooter

Super Soco CUx (Soco je brend u vlasništvu Vmoto-a) električni skuter će biti taj koji će se proizvoditi s oznakom italijanske marke.U pitanju će biti posebne, luksuzne verzije CUx i prodavaće se po premijum cijenama.

ducati electric scooter

Vmoto će takođe distribuirati te skutere preko svoje mreže, dok će njihovo reklamiranje biti zaduženje druge strane. Performanse bi trebalo da ostanu iste kao na CUx. Aktuelna verzija koristi Bosch električni agregat snage 3,75 KS koji nudi maksimalnu brzinu od 45 km/h. To možda nije mnogo, ali je svakako dovoljno za vožnju u izuzetno urbanizovanim sredinama. Baterija od 1,8 kWh nudi autonomiju od maksimalnih 75 km.

ducati electric scooter

Ovakav potez je pomalo iznenađujuć, tako da će biti zanimljivo vidjeti šta nas konkretno čeka. Očekujemo da rezultate ove saradnje vidimo na nekom od velikih sajmova u drugoj polovini godine.

ducati electric scooter

 

moto-berza.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW