info@autonovosti.com
Neuga 981
Motocikli

Neuga 981 je custom Yamaha TR1 koja nam dolazi iz Mađarske

454pregleda

Uprkos činjenici da ima 10 miliona stanovnika – što je više od Danske ili Švajcarske – Mađarska se nešto i ne primjećuje kada je riječ o “custom” sceni u Evropi. Ko zna zašto je to tako. Međutim, bar jedna radionica u ovoj zemlji zaslužuje da bude primijećena i to zbog ove svoje Yamahe TR1. Njeno ime je “Neuga”, nalazi se u Budimpešti i vode je tri BMX fanatika.

981 je Yamaha iz Virago porodice, mračnog i luksuznog izgleda, izrađena uz nevjerovatnu pažnju posvećenu detaljima i proporcijama, a naručilac je bio jedan od najpoznatijih mađarskih dizajnera enterijera, Peter Sendro, koji je od prvog dana i sam radio na motociklu.

Cjelokupan posao je trajao pune dvije godine, a na početku radova, fokus je bio na V-twin agregatu, koji je potpuno sređen. Nakon toga, na red je došlo sređivanje prednjeg dijela, radi boljih upravljačkih karakteristika i performansi. Krupniji pneumatici su bili u plani, a stoga fabričke felne nisu dolazile u obzir. Felne sa Suzukija GSX1000 su modifikovane i prilagođene samoj kreaciji.

Zadnji deo originalnog rama je “otišao”, dok je na na novi zadnji dio stavljeno i LED zadnje svjetlo, a kako navode iz radionice, taj dio posla je bio pravi pakao. I elektrika je sređena; stavljena je Motogadget m.unit jedinica, kao i nove žice od nosa do repa.

Neuga 981

Vidljivija novina je po mjeri urađeni 2-u-1 izduv od nerđajućeg čelika, a u radionici su posebno ponosni na zvuk koji daje. Rezervoar za gorivo je sređen, hromiran i vraćen na motocikl. Slaba zadnja kočnica je dobila poboljšanje, tj. stavljen je savremeniji hidraulični sistem, a stavljen je i novi Wilber monošok amortizer. Između većih promjena, Neuga je je odradila još sitnih dorada.

 

 

moto-berza.com


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW