info@autonovosti.com
Uncategorized

Proizvodnja Alpine A110 (VIDEO)

583pregleda

Novi Alpine A110 je i zvanično počeo da se proizvodi u fabrici Dieppe u Francukoj, pri čemu treba podsjetiti da je Renault nedavno saopštio da je prvih 1.955 komada ovog modela iz ograničene serije Premiere Edition rasprodato za samo pet dana.

A110 Premiere Edition je imao cijenu od 58.500 eura, a kupci su za tu sumu između ostalog dobili i 18-inčne aluminijumske točkove, adaptivni izduvni sistem, Focal audio sistem, kožna Sabelt sportska sjedišta, pedale od brušenog aluminijuma i pločicu sa serijskim brojem primjerka.

Za pogon se inače brine 1,8 litarski četvorocilindrični turbo motor sa 252KS i 320 Nm, u kombinaciji sa sedmostepenim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom. A110 od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,5 sekunde i može do maksimalnih 251 km/h.

 

auto.blog.rs

 

 

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW