info@autonovosti.com
Zotye T900
Uncategorized

Range Rover? Jeste ali kineski…. Zotye T900

1.01Kpregleda

Kineska kompanija Zotye Auto je i do sada bila poznata po kopijama automobila iz Evrope (možda najbolji je primer njihovog modela SR9 – kopije Porschea Macan), pa još jedna u nizu takvih kreacija ne predstavlja iznenađenje. Ovdje naime imamo fotografije koje pokazuju novi Zotye T900, pri čemu je odmah jasno da su kao uzor Kinezi ovdje uzeli Range Rover Sport.

Zotye T900

Doduše, T900 je u odnosu na britanski original pretrepio određene izmjene na prednjem i zadnjem dijelu, ali ipak nedovoljno da se sakrije šta je Kinezima poslužio kao osnova. Što se unutrašnjosti tiče, ovdje je primjenjen miks dizajnerskih elemenata Porschea, Mercedesa i Range Rovera.

Zotye T900

T900 će pokretati 2,0 litarski turbo benzinac sa 230KS i 350 Nm obrtnog momenta, u kombinaciji sa 8-stepenim automatikom.

Zotye T900

Prodaja u Kini će startovati početkom 2019. godine, po cijeni od oko 170.000 juana (21.440 eura).

Zotye T900

 

autoblog.rs


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW