info@autonovosti.com
Triumph Rocket 3 TFC
Motocikli

Rocket 3 TFC je najsnažniji Triumoh motocikl

849pregleda

Ono što ovdje vidite je najsnažniji motocikl koji je Triumph ikada napravio! Na raspolaganju ima 168 KS i 211,9 Nm maksimalnog obrtnog momenta koje donosi masivni trocilindarski agregat zapremine 2.458 kubika. U pitanju je Triumph Rocket 3 TFC.

Moramo da naglasimo da je najsnažniji ikada napravljeni Triumph – kruzer, a u pitanju je mašina koja je dobila “Triumph Factory Custom” tretman proizvođača iz Hinklija.

Triumph planira da napravi ukupno 750 primjeraka ovog modela, od kojih će 225 biti namijenjeno sjevernoameričkom tržištu. Ono što ekskluzivnost donosi je najviše obrtnog momenta na jednom proizvodnom agregatu, koji je ujedno i proizvodna jedinica s najvećom kubikažom na tržištu.

Kao i druge varijante fokusirane na performanse i Triumph Rocket 3 TFC dolazi sa robusnim paketom elektronike, koji uključuje ABS, kontrolu proklizavanja, kvikšifter, TFT instrument tablu i četiri moda vožnje.

Kočnice su Brembo, uz MCS glavni cilindar i Stylema prednje čeljusti, dok je ogibljenje urađeno u saradnji s kompanijom Showa i sastoji se od potpuno podesivog zadnjeg amortizer i viljušaka. Izgled britanske mašine dodatno naglašavaju novi LED dual farovi.

Novi Triumph Rocket 3 TFC je težak oko 295 kilograma, što je nekih 40-ak kg manje neko na njegovom prethodniku. Naručivanje je već počelo, a prve isporuke se očekuju u decembru. Očekuje se cijena od oko 26.000 eura.

Triumph Rocket 3 TFC

 

moto-berza.com

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW