info@autonovosti.com
tatra
KamioniKomercijalna vozila

TATRA Phoenix Euro 6

1.98Kpregleda

Tatra predstavlja novi Euro 6 iz proizvodnog programa Phoenix. Pogon i kabina dolaze od modela DAF CF. Prezentacija i prelazak na Euro 6 je u Tatra-i donio dosta promjena: Pored motora Paccar MX13 sa 410, 460 i 510 konjskih snaga, sada se takođe nudi MX 11 sa 370, 400 ili 440 konjskih snaga. Pored verzije motora 13-litarski, Phoenix će raspolagati sa 180 kilograma tereta dodatnih opterećenja.

tatra

Sa novim Euro 6 motorom takođe dolaze novi amortizeri i stabilizatori na prednjoj osovini. Iz tog razloga, bilo je potrebno prilagoditi specifične djelove šasije, kao i djelove sistema za hlađenje. Česi su ponudili “horizontalnu” verziju 4 x 4 i 6 x 6 aranžman u kojem filter čestica i katalizator su instalirani na suvozačevoj strani.

tatra

Verzija 8 x 8 ima u osnovi vertikalno, sa izduvnim sistemom (u verziji 4 x 4 i 6 x 6, ovo je opcionalno), pri čemu se filter nalazi između prve i druge ose, dok je katalizator i auspuh montiran na kabini. Snaga se preko motora na podlogu prenosi preko 16-brzinskog ZF mjenjača, što može biti ručno ili automatski. Opcionalno je moguće doplatiti Allison konvertor.

smagazin.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW