info@autonovosti.com
Motocikli

Ventus Garage Suzuki GN400 Street Tracker

Ventus Garage Suzuki GN400 Street Tracker
793pregleda

Moderna custom scena duguje svoj uspjeh japanskim motociklima. Na meti custom majstora našao se i ovaj Suzuki GN400 koji je dobio novi prelijep izgled.

Ventus Garage Suzuki GN400 Street Tracker

Ventus Garage iz Krakova bacila se na zadatak da ovaj GN400 pretvori u street tracker verziju. Ekipa koja je radila ima veliko poštovanje prema ovom modelu s obzirom da je Suzuki GN400 veoma tražen motocikl na custom sceni. Ima odličnu bazu sa prepravljanje poput jednocilindričnog agregata koji ima odličan zvuk, jednostavne je konstrukcije i ima odličnu liniju.’’ Kako oni kažu: ’’Odlučili smo da svo naše znanje i vještinu primijenimo na ovom projektu.’’

Za ovu kreaciju cil im je bio da se nađe balans između forme i funkcionalnosti. Kod flat track motocikala ništa nije bitnije od performansi ali ova kreacije pored odličnih voznih sposobnosti ima i odličan izgled.

Ventus Garage Suzuki GN400 Street Tracker

Ventus Garage Suzuki GN400 Street Tracker

Najveće promjene pretrpjela je šasija, agregat je ugrađen u prepravljenu šasiju Arpilie RS 250 sa koje je iskorišćena i prednja viljuška. Ugrađeni su žbičani točkovi na koje je naprijed monitran jedna disk kočnica prečnika 280 mm.

Što se agregata tiče on je dobio novo napajanje gorivom i  instaliran je nov karburator marke Mikuni. O dizajnu auspuha se vodilo dosta računa kao i o tome da se zahvaljujući njemu povećaju performanse agregata.

U rep motocikla ugrađeno je diskreno svjetlo u LED tehnoligiji dok je naprijed stavljen jedan far. Što se odabira boje tiče, odluka je pala na neobičnu metalik boju koju BMW koristi na svojim automobilima a u pitanju je Frozen Gray (Ledeno siva) boja dizajnirana za BMW M3 seriju.

Ovo je Ventusova trinaesta kreacija pa je na osnovu toga dobila nadimak ’’13’’. Za nekoga je 13 baksuzni broj  ali oni kažu da ne veruju u to i da su veoma ponosni na svoj trinaesti projekat.

Ventus Garage Suzuki GN400 Street Tracker

Ventus Garage Suzuki GN400 Street Tracker

 

moto-berza.com


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW