info@autonovosti.com
Koncepti

Volkswagen Tiguan GTE Active Concept

1.41Kpregleda

Na ovogodišnjem Sajmu automobila u Detroitu, Volkswagen predstavlja interesantni konceptni auto. Radi se o Tiguanu GTE Active Conceptu koji su i najavljivali prije nekoliko sedmica, a koji je direktno nastao naslijeđujući osnovne osobine Tiguana GTE Concepta predstavljenog za Evropu prije nekoliko mjeseci.

volkswagen-tiguan-gte-active-concept-05

No, za razliku od evropskog modela, oblikovanog prema gradskoj verziji Tiguana, GTE Active Concept nosi nešto raskošnije dekorativne elemente koji su našli svoj put do Tiguana sa zahtjevnijih terena. Tako je GTE Active postao daleko robustniji od klasičnog Tiguana, ali je zadržao osnovni hibridnu formu evropskog GTE Concepta. Tako se ispod poklopca nalazi turbobenzinski motor snažan 148 KS, koji uz dva električna motora – jedan snažan 54 KS na prednjoj osovini i drugi snažan 114 KS za zadnju osovinu – imo dovoljno moći da ubrza Tiguana do 100 km/h za svega 6,4 sekundi.

volkswagen-tiguan-gte-active-concept-03

Kako se radi o plug-in hibridu, Volkswagen je objavio kako GTE Active Concept uspijeva preći i više od 30 kilometara samo na struju (zahvaljujući baterijama kapaciteta 12,4 kWh). No, ukupna autonomija iznosi više od 930 kilometara.

volkswagen-tiguan-gte-active-concept-02

Ovaj Tiguan naslijedio je i napredni infotainment sistem naslijeđen iz savremenih Volkswagenovih konceptnih automobila. To praktično znači da se infotainmentom može upravljati i gestovima.

volkswagen-tiguan-gte-active-concept-04

Ovaj koncept predstavlja praktično američkog Tiguana koji stiže na tržište u SAD sljedeće godine. Razlikovaće se od evropskog modela prema produženom međuoovinskom rastojanju i verziji sa sedam sjedišta.

proauto.ba

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW