info@autonovosti.com
Husqvarna Vitpilen 701 Custom
Motocikli

Husqvarna Vitpilen 701 Custom

868pregleda

Husqvarna Vitpilen 701 je jedan od najatraktivnijih motocikala trenutno dostupnih na tržištu. Uprkos činjenica da je od koncepta do proizvodnje prošlo tri godine, finalna verzija je ostala prilično vjerna prvobitnoj studiji.

Ipak, postavlja se pitanje kako srediti motocikl koji u standardnom obliku izgleda tako dobro? A da se pritom njegov prepoznatljiv izgled previše ne izmijeni. Holandska radionica “Ironwood Custom Motorcycles” se dala na posao, a konačan rezultat će vam se definitivno svidjeti.

Husqvarna Vitpilen 701 Custom

Ironwood kreacija predstavlja suptilan spoj estetskih “zahvata”, što je upravo ono što je klijent imao na umu. Konačna kreacija nije smjela da izgubi prepoznatljivost, pa su zadržani elementi poput rezervoara, falni, instrumenata i svjetala. Najveća promena je pozadi. Vitpilen 701 je već kompaktan, ali je Ironwood dodatno skratio zadnji dieo ove mašine.

Husqvarna Vitpilen 701 Custom

Napravljen je novi podram, uz dio gdje će biti smješteni akumulator i elektrika. Na vrhu je po mjeri izrađeno kožno sjedište, dok je na krajevima rama postavljen par LED indikatora promjene pravca, uz fabričko zadnje svjetlo.

Husqvarna Vitpilen 701 Custom

Plastični zadnji blatobran i držač tablica su zamijenjeni posebno napravljenim jedinicama. Isto je odrađeno i naprijed, sa prednjim blatobranom. Fabrički far i instrumenti su i dalje tu, s tim što je ovo drugo neznatno repozicionirano. Ručice i kontrole su originalne.

Izduv je dobio Akrapovič prigušivač, koji je, doduše, prvobitno napravljen za manji Husqvarna Vitpilen 401 model. Usisnik za vazuduh je takođe promijenjen, a sad je tu poveći DNA fillter za vazduh. Finalna novina je nova grafika na rezervoaru, djelo dizajnerske kuće Dutch On Wheels. Sve u svemu, motocikl je nakon opsežnih promjena, izgubio 15 kilograma.

Husqvarna Vitpilen 701 Custom

Ironwood je svoju kreaciju nazvao The Chain Smoker. Kako god se zvala, izgleda odlično, pa eto inspiracije i drugima da se late posla sa Vitpilen 701 modelom.

Husqvarna Vitpilen 701 Custom

Husqvarna Vitpilen 701 Custom

 

moto-berza.com


PRATITE NAS NA FACEBOOKU

autonovosti facebook

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW