info@autonovosti.com
Kawasaki Ninja H2R
Motocikli

Kawasaki Ninja H2R – Brutalan izgled

799pregleda

Zvanična verzija Kawasaki Ninja H2R modela za 2016. ne donosi nikakve promjene u odnosu na inicijalni model, a takva odluka japanske kompanije ne predstavlja iznenađenje.

Kawasaki Ninja H2R

H2R je izvanredna mašina, kako u pogledu spoljašnjeg izgleda, tako i performansi, što ne znači da neke stvari ne mogu biti još bolje.

Kawasaki Ninja H2R

Tako su razmišljali u radionici Trick Star kada su započeli rad na bijeloj verzji H2R. Konačan rezultat je izvanredan i izuzetno atraktivan i čini ovu “zvijer” još upečatljivijom.

Kawasaki Ninja H2R

Kawasaki se u procesu stvaranja H2R odlučio za radikalniji pristup kada je dizajn u pitanju, pristup koji se dosta razlikovao od onoga na šta su nas u kompaniji navikli. Fluidni oblici Ninja ZX serije su zamijenjeni novim, oštrijim i agresivnijim dizajnom, koji je mnogo više išao uz sam H2R.

Nova boja koju je izabrao Trick Star odlično dopunjuje izgled Kawasakijevog motocikla, a čitava pojava je mnoge podsjetila na KTM 1290 Super Adventure. I mada postoje jasne razlike između ova dva brenda, sličnosti se ne mogu ignorisati.

Ko zna, možda Trick Star posluži kao inspiracija Kawasakiju za neke buduće promjene na Ninji H2R.

moto-berza.com
Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW