info@autonovosti.com
Formula 1

Promovisan Ferrari SF16-H bolid za F1 sezonu 2016

452pregleda

Tim Skuderia Ferari je predstavio novi SF16-H bolid za predstojeću, 2016. sezonu. Novi agregat je suštinska promjena u odnosu na 2015. godinu, te će bolid koristiti novi V6 turbo motor. Što se tiče izgleda, prednji dio bolida je prerađen, sa kraćim nosem, a zadnji dio je sužen.

image1.img.640.medium

Ipak, najveća promjena jeste boja. Kao što je predviđeno, SF16-H je u retro stilu, i pored crvene, karakteristične za Ferari, novi bolid krasi bijela boja.

Šef Ferarija, Mauricio Arivabene je rekao da im je cilj da prekinu Mercedesovu dominaciju i osvoje F1 titulu. Ferari je poslednji put osvojio titulu vozača 2007, a za konstruktora 2008. godine.

Pogledajte video sa predstavljanja u prilogu: 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

Urednik portala Autonovosti.com . Prvenstveno zaljubljenik u klasične automobile, a potom veliki fan BMW-a, vozim "kockicu". Trebao sam bit doktor ali sam odlučio da se malo pozabavim auto-moto novostima, zanimljivostima. Skupljam i pišem o onome što mislim da bi bilo korisno da ljudi pročitaju ili makar slike da pogledaju. U slobodno vrijeme, kojeg inače nemam, gledam Farmu, Parove i Zvijezde Granda.
AutoNovosti

FREE
VIEW