info@autonovosti.com
Formula 1

Rosberg očekuje da će Ferrari predstavljati veliku prijetnju

963pregleda

Mercedesov vozač, Nico Rosberg, očekuje da će Ferrari predstavljati veliku prijetnju iako je Mercedes dominirao protekle dvije sezone nove ere Formule 1.

Tim iz Brackleyja je shvatio da se Ferrari približava i kao rezultat toga su cijelu zimu proveli u ozbiljnim pripremama za novu sezonu.

“Protivnike shvatamo veoma ozbiljno, posebno Ferrari. Oni će sigurno biti velika prijetnja i mi moramo i dalje da pritiskamo. Ko zna gdje ćemo biti u prvoj trci,” rekao je Rosberg za Sky Sports.

Rivalstvo između Rosberga i Hamiltona sve više raste otkad su počeli da voze zajedno. Ipak, Rosberg tvrdi da to nije ometalo timske ciljeve tokom predsezone pa je svaka odluka bila u interesu Mercedesa.

“Mislim da ću još puno godina biti ovdje u Mercedesu. Osjećam se prijatno ovdje i uživam da budem dio ovog tima. Toliko toga smo ostvarili i još puno toga možemo ostvariti u budućnosti. Svaka godina je veliki izazov i svaka godina je velika godina. Sada postoji dobra prilika i radujem joj se. Radujem se borbi protiv Lewisa koji je vozio na strašno visokom nivou. To je vrsta borbe u kojoj uživam. Zato se bavim ovim sportom i zato se takmičim. To će biti odlično. Vidjećemo kako će sve to ići, ali mi radimo zajedno,” dodao je Njemac.

 

auto.blog.rs

Podijelite sadržaj sa vašim prijateljima

Komentariši

AutoNovosti

FREE
VIEW